Borde tvätta fönstren....

Ja det borde jag verligen, när solen ligger på så ser man knappt ut:(
Måste börja öva tove mer på att sitta i babybjörn, än så länge är det ingen hit,kanske är hon lite för liten än. Det var likadant med babysittern förut, nu gillar hon den mer och mer, speciellt att få hänga med mamma på toa och sitta och jollra.

I morse efter maten så fyrade hon av världens härligaste leende och något som kan tydas som ett skratt..underbara unge!

Passade på att ringa stomi och tarm sköterskan i Uppsala, för jag tycker att Tove visar tecken på begynnande förstoppning. Så vi ska hämta ut lactulos och ge henne.
Tänkte för en gång skull ligga steget före för jag tänker INTE bli tagen på sängen i helgen och åka in akut med henne här i stan...vägrar!!

Jag tänkte berätta om varför jag tappat mycket förtroende för vården här i stan.
Efter Toves sista operation så kom hon inte igång att kissa ordentligt så vi fick åka hem med kateter som skulle sitta i en vecka. Väl hemma så slutade det komma kiss i katetern så vi ringde till barn här i stan.
Efter mycket om och  men så fick vi komma dit (vi ville slippa akuten).
Väl där så visade det sig att det var stopp i katetern och vi skulle vi vänta på jourhavande läkare.
De gjorde ultraljud på blåsan, som visade att hon hade över 100 ml i blåsan (en full blåsa är 50 ml)
I det här läget hade vi hunnit bli riktigt uppjagade och ansåg att det var rätt så akut att hon skulle få tömma blåsan, men det tog 12 timmar och flera sköterskor innan de fick dit en ny kateter. Jag förstår att det kan vara svårt att sätta kateter på en liten bebis som skriker, men jobbar man på barn så gör man...

Under den här tiden så gjordes det kontinuerliga ultraljud och vissa gånger så visade maskinen 0 ml och vissa gånger 100 ml, de hade svårt att hitta blåsan på maskinen och letade runt på hela magen på henne.
Det var fel på maskinen sas det.

På natten så kom det en barnläkare från akuten upp och började prata om att punktera blåsan på Tove.
Då tog sköterskan henne och skulle testa sätta kateter en sista gång och det gick bra.

Vi fick åka hem dagen efter och komma tillbaka efter en vecka för att ta bort den.
när vi kommer dit och tagit bort katetern, det gått tre timmar och hon kissat ner två blöjor så gör de ett ultraljud till på blåsan, som då visar över 100 ml igen... de testade två maskiner och de visade olika resultat båda två.
vi fick sätta oss och vänta på läkaren och under den tiden så började jag tänka på vad sköterskorna sagt när de gjorde ultraljudet, att maskinen läser av vätskan den hittar....
min hjärna började arbeta på högvarv och jag drog slutsatsen att eftersom de fört runt maskinen över hela magen och inte riktigt hittat blåsan så läste den väl av tarminnehållet, som är väldigt vätskeliknande.
Micke blev också fundersam och fyllde en plastpåse med 100ml vatten och knöt åt, påsen var stor som en apelsin, det skulle alltså hon ha i magen, då borde hon ha väldans ont... inte vara mjuk på magen och ligga och skratta åt sköterskorna när de tryckte....

Detta berättade vi för en sköterska och hon tyckte ju också att det lät logiskt att det kunde kanske vara tarminnehåll...

Till sist kom det en ny sköterska, som visste exakt var en urinblåsa sitter på en bebis och läste av..7 ml...

Det jag kan känna i efterhand är dels att om man jobbar inom vården och med barn, så ska man väl kunna anatomin på människokroppen, var urinblåsan sitter... man ska kunna sätta kateter på ett skrikande barn och man ska väl för fan veta vad som är logiskt  eller inte.... Jag hävdar stenhårt på att hon inte hade behövt kateter överhuvudtaget en hel vecka, eftersom när det blev stopp i den första så kissade hon, men maskinen visade att blåsan var full....onödigt lidande....

Därför tänker jag inte i första taget bege mig till sjukhuset här i stan....

Kommentarer:

1 Josefine:

skriven

förstår dina känslor. fruktansvärt att de inte kan anatomin bättre än så. när vi blev utskrivna från alb och skulle till vårt sjukhus så bemötte sjuksköterskorna oss med ett; "vi har hört att ni lärt er allt om stomi och byten så vi har inte lärt oss något om det". ehh........ okej.... då kände vi oss så ensamma. noah slapp kateter sist då han fick massor besvär av den med blodklumpar och inget kiss alls... kanske kan även tove slippa sin nästa gång?? fråga!

Kommentera här: